Mi is az IDŐ? Az, ami soha nem elég semmire? Ami pénz? Ami szorít? Ami múlik?

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok kavarognak a fejünkben, folyamatosan kesergünk, hogy „már megint nincs semmire sem időm”… Pedig lehetne.

Kisgyerekes anyukaként ez a relatív fogalom az, ami megváltozott bennem a gyerekek születését követően. Átértékeltem az addigi életemet, más dolgok kerültek előtérbe, amik már kevésbé voltak világmegváltó ötletek, sokkal inkább arra koncentráltak, hogy “élvezzük az együtt töltött időt”. Azért én sem tudtam meghazudtolni magamat, és folyton azt vártam az első gyereknél, hogy mikor fogja már ezt vagy azt csinálni. Csak miután csatlakozott hozzánk a második gyerkőc, akkor érzékelten igazán, hogy milyen gyorsan elröpült ez a néhány év. Talán szerencsésebb lesz a második gyerek nálunk, mert őt nem sürgetem semmivel, nem olvasok semmiféle gyereknevelési könyvet/blogot, nem kísérletezek rajta különféle módszerekkel, egyszerűen csak naponta élvezni szeretném az életet velük, mivel tudom, hogy nem lesz ez mindig így.

Nagy tanulság számomra, hogy az időt eltölthetjük jól, de rosszul is, melyek mindig a saját értékrendszerünk szerint lesznek JÓK vagy ROSSZAK.

A vállalkozásom indítása elején sokat beszélgettem kezdő vagy már befutott vállalkozókkal, akiktől sok tapasztalatot hallhattam, s újabb inspirációkat kaptam tőlük, iránymutatást arra vonatkozóan, hogy számukra mi okozta a nehézséget, hol voltak a buktatók, mi tartotta bennük a lelket, hogy ne adják fel. Tudatosan készültem, sokat olvastam a témában, eljártam üzleti reggelikre, workshopokra és éreztem, hogy igen, nekem is erre van szükségem az árny oldalával együtt, mert annyit tud visszatölteni belém ez a fajta kreatív, de mégis üzleti munka, hogy megéri. Van, akinek ez esetleg elfecsérelt időnek tűnhet, hiszen a belső késztetés is elég sokszor a nagy tervek megvalósításához, de én ennél alaposabb és több oldalról megvizsgáló személyiség vagyok.Sok éjszaka, ebéd utáni alvásidő lett például a honlapom elkészítésére fordítva, amik megmutatták, hogy mennyi, de mennyi időt tudok jobban kihasználni, mint eddig. Azt gondoltam, hogy hatékony vagyok, de rádöbbentem, hogy lehet egy szintet ugrani és még hatékonyabbá is válhatok. Kihasználva a mai kor adta online világot az információk sokkal könnyebben elérhetőek (csak tudjon az ember helyesen szűrni közülük), a technológiák felhasználóbarátabbak, több ingyenesen elérhető program/workshop/tréning létezik, és nem utolsó sorban a közösségi média által is gyorsult a kommunikáció is. Ezeket a hasznunkra is tudjuk fordítani és képezhetjük magunkat vagy vállalkozásunkat, vagy elveszünk bennük és csak rohan az idő velünk…

Ha úgy érzed neked is szükséged van pár iránymutatásra, hogy jobban szervezett legyen a vállalkozásod, hogy időben elkészülj mindennel, keress minket bizalommal!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *